Car rental terms and conditions

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

 • Κρατήσεις γίνονται με βάση την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και όχι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.
 • Για την κράτηση απαιτούνται Ταυτότητα ή Διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα παραπάνω δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε με την κράτηση.
 • Απαγορεύεται η οδήγηση σε μη εγκεκριμένους δρόμους στους οποίους δεν ισχύει ο ΚΟΚ 
 • Εάν το αυτοκίνητο επιστραφεί με ζημιά χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της εταιρείας ο πελάτης χρεώνεται όλη την ζημιά. Το ελάχιστο ποσό αποζημίωσης ορίζεται στα 100 ευρώ.
 • Σε περίπτωση ατυχήματος είναι υποχρεωτικό να καλέσετε εμάς και την αστυνομία. 
 • Σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου ο πελάτης υποχρεούται να μας ενημερώσει εγκαίρως, να επιστρέψει το κλειδί του αυτοκινήτου και την έκθεση της αστυνομίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση καθίσταται υπεύθυνος για την κλοπή.
 • Σε περίπτωση κλοπής προσωπικών αντικειμένων του μισθωτή, η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη. 
 • Το κάπνισμα απαγορεύεται μέσα στο αυτοκίνητο.
 • Η Παράδοση εκτός ωρών εργασίας (21:00 – 08:00) επιβαρύνεται με το ποσό των €20.

ΗΛΙΚΙΑ ΟΔΗΓΟΥ

 • Το ελάχιστο όριο ηλικίας 23 χρόνια.
 • Το ανώτερο όριο ηλικίας είναι 72 χρόνια.

Σε Περίπτωση που είστε 21 ή 22 χρονών (και έχετε το δίπλωμα σας για παραπάνω από ένα χρόνο) ή πάνω από 72 χρονών υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης με επιβάρυνση 5,00 ευρώ την ημέρα για επιπλέον ασφάλεια που απαιτείται.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω του σάιτ μας ή με την παραλαβή του οχήματος με τους παρακάτω τρόπους:

 • Visa, Master,
 • Χρεωστική Κάρτα,
 • Πιστωτική Κάρτα
 • ή Μετρητά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ: 

Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του οχήματος (εσωτερικού και εξωτερικού), δηλώνοντας τυχόν ζημιές στον αντιπρόσωπο της Rent24 Carrentals, ελέγχοντας τη στάθμη του καυσίμου και υπογράφοντας την «Έκθεση κατάστασης οχήματος» κατά την παραλαβή του οχήματος. Ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να φέρει το αυτοκίνητο πίσω στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Σε περίπτωση που ένα όχημα επιστραφεί σε πολύ βρώμικη κατάσταση που καθιστά τον έλεγχο της κατάστασης του οχήματος δύσκολο, ο ενοικιαστής μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον καθαρισμό του οχήματος και να πληρώσει 20,00 ευρώ για την υπηρεσία αυτή. Οχήματα που επιστρέφουν σε κακή κατάσταση και βρώμικα στο εσωτερικό θα χρεώνονται για ειδικό καθαρισμό με ελάχιστο κόστος 60,00 ευρώ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ:
Εάν ο ενοικιαστής επιθυμεί παράταση της αρχικής συμφωνηθείσας ενοικίασης του οχήματος, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Rent24 Carrentals τηλεφωνικώς 2 ημέρες πριν την λήξη της αρχικής μίσθωσης, έτσι ώστε να σημειωθεί η παράταση της ενοικίασης στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο. Διαφορετικά θα υπάρξει χρέωση. Οι ασφαλιστικές καλύψεις είναι έγκυρες και καλύπτουν το αυτοκίνητο μόνο για την χρονική περίοδο που έχει συμφωνηθεί και αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Η παράταση γίνεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα.

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ
Ο οδηγός πρέπει να είναι κάτοχος άδεια οδηγήσεως για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η άδεια οδήγησης του πρέπει να είναι Ελληνική ή Ευρωπαϊκή.
Για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται Διεθνής Άδεια Οδήγησης.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα η μίσθωση παύει να ισχύει και δεν υπάρχει καμία αποζημίωση η επιστροφή χρημάτων.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ:

Ο μισθωτής είναι αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για το κόστος των προστίμων κυκλοφορίας ή άλλες διοικητικές παραβάσεις. Σε περίπτωση παρακράτησης πινακίδων το πρόστιμο χρεώνεται εις διπλούν.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Ασφάλεια που παρέχεται είναι μικτή χωρίς απαλλαγή και εγγύηση.

Στην μικτή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή δεν καλύπτονται:

 • Παραβιάσεις και Ζημιές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) όπως παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, πινακίδας STOP, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ η/ και ναρκωτικών ή και άλλων ουσιών, παραβίαση του ορίου ταχύτητας κ.α.
 • Οδήγηση σε μη εγκεκριμένους δρόμους που δεν ισχύει ο ΚΟΚ
 • Οδήγηση με σκόπιμη ζημιά ή/και απρόσεκτο και αμελή τρόπο

Τα αυτοκίνητα μας είναι ασφαλισμένα για τον μέγιστο αριθμό επιβατών. Για λόγους ασφαλείας, αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί μπορεί να ακυρωθεί η ασφάλεια και ο μισθωτής επιβαρύνεται με τα έξοδα αποκατάστασης του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ/ΟΙ:
Ο Δεύτερος οδηγός είναι δωρεάν. Ο τρίτος οδηγός χρεώνεται με 3,00 ευρώ την ημέρα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Αντικατάσταση αυτοκίνητου μετά από βλάβη ή ατύχημα χωρίς υπαιτιότητα του μισθωτή πραγματοποιείται εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση ξεφούσκωτου ή ελαστικού που έχει τρυπήσει δεν αντικαθίσταται το αυτοκίνητο (υπάρχει 24ωρη οδική βοήθεια).

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
Διατίθενται μόνο μετά από κράτηση και με χρέωση €10,00 (ανά κάθισμα) για όλη την διάρκεια της μίσθωσης.

ΠΛΟΗΓΟΣ – GPS
Διατίθενται μόνο μετά από κράτηση και με χρέωση 30€ για όλη την διάρκεια της μίσθωσης

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η μεταφορά με πλοίο επιτρέπεται μόνο με έγγραφη έγκριση της εταιρίας μας.
Απαγορεύεται η έξοδος από την Ελλάδα με το αυτοκίνητο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Το αυτοκίνητο πρέπει να επιστραφεί με την ίδια στάθμη καυσίμου που είχε κατά την παραλαβή.

Υπάρχει η επιλογή να παραλάβει ο πελάτης το αυτοκίνητο με γεμάτο ντεπόζιτο και να το επιστρέψει με άδειο (Full/Empty). Σε αυτή την περίπτωση οι χρεώσεις ανά κατηγορία αυτοκινήτου είναι οι εξής:

 • Α-Β κατηγορία 50,00 ευρώ
 • Γ-Δ κατηγορία 70,00 ευρώ
 • Ε- Station Wagon 90,00 ευρώ

ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΛΑΤΗ
Ο Πελάτης επιβαρύνεται οικονομικά για τις ακόλουθες ζημίες:

 • Απώλεια/ ζημιά στα κλειδιά
 • Ζημιά στα καθίσματα
 • Οποιαδήποτε ζημιά, κάψιμο ή/και λεκές που έχει προκληθεί στο αυτοκίνητο λόγω καπνίσματος.
 • Ακραία βρωμιά στο αυτοκίνητο
 • Οποιαδήποτε βλάβη του αυτοκινήτου που οφείλεται σε αμέλεια ή κακόβουλη ενέργεια
 • Βλάβη που προκαλείται από την χρήση λάθους ή ελλαττωματικού καυσίμου
 • Αντικειμένων που έχουν κλαπεί από το αυτοκίνητο ή έχουν υποστεί βλάβη σε περίπτωση ατυχήματος.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ/ ΖΗΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ατυχήματος ο μισθωτής πρέπει να καλέσει άμεσα την εταιρεία και την αστυνομία (100). Επίσης, ο μισθωτής δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψει τον χώρο του ατυχήματος χωρίς να ειδοποιήσει και την αστυνομία αλλά και την εταιρεία μας. Είναι απαραίτητο να περιμένει την άφιξη της αστυνομίας για να γίνει μία επίσημη αναφορά ατυχήματος της οποίας αντίγραφο πρέπει να παραδοθεί στην εταιρεία μας κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου. Σε αυτή την αναφορά θα πρέπει να αναφέρεται εάν ένας από τους εμπλεκόμενους οδηγούς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή/και άλλων ουσιών.
Η εταιρεία μας πρέπει να ενημερωθεί άμεσα σε οποιαδήποτε ζημιά γίνει στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που το όχημα ήταν σταθμευμένο, η εταιρεία πρέπει να ενημερωθεί πριν την μετακίνηση του οχήματος.
Σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία, ο μισθωτής είναι υπεύθυνος για το συνολικό ποσό της ζημιάς.
Ο πελάτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος. Η εταιρεία μας δεν φέρει ευθύνη για ατυχήματα ή ζημιές που προκλήθηκαν εκτός δρόμου όπως επίσης και σε περιπτώσεις όπου ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια μέθης ναρκωτικών, φαρμάκων κ.τ.λ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

 • Το όχημα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός δρόμου σε άμμο παράλιες κ.λπ.
 • Το όχημα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά, εύφλεκτων και επικίνδυνων υλικών κλπ.
 • Το όχημα δεν μπορεί να οδηγηθεί από άλλο πρόσωπο εκτός από αυτά που αναφέρονται στη σύμβαση.
 • Το όχημα απαγορεύεται να ρυμουλκηθεί και να ρυμουλκήσει άλλο όχημα.
 • Το όχημα δεν μπορεί να μεταφέρει περισσότερα άτομα από αυτά που αναφέρονται στην άδεια κυκλοφορίας.
 • Δεν μπορεί να γίνει επισκευή του αυτοκινήτου είτε από τον μισθωτής ή τρίτους χωρίς την προηγούμενη έγκριση του εκμισθωτή.

ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ

Η εταιρεία μας δεν καθίσταται υπεύθυνη για την μη παραλαβή/παράδοση, ακύρωση ή/και κλοπή του αυτοκινήτου λόγω οποιουδήποτε απροσδόκητου περιστατικού που είναι πέρα από τον έλεγχο μας ως αποτέλεσμα ανωτέρας βίας (πόλεμος, τρομοκρατικές ενέργειες, ιός κ.τ.λ.).

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: +302103497073
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ: +302103497073
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ: +306972095993

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο της Rent24carrentals αποδέχεστε του Γενικούς Όρους Χρήσης και τους Όρους της Πολιτικής Απορρήτου της Rent24carrentals Ολοκληρώνοντας την κράτησή σας στην εταιρεία μας σημαίνει ότι αποδέχεστε όλους τους Όρους και Προϋποθέσεις της ιστοσελίδας μας. Οι Όροι και οι Προϋποθέσεις μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Υπογράφοντας το συμβόλαιο ενοικίασης κατανοείτε και αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις που επιβάλλονται από την εταιρεία μας.
Η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη στην παροχή του οχήματος σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα όσον αφορά τους όρους της σύμβασης σας.
Η πρόσβαση στον ιστότοπο της Rent24carrentals είναι διαθέσιμη 24/7. Σε περίπτωση που ο ιστότοπος δεν είναι διαθέσιμος λόγω συντήρησης συστήματος ή ενημέρωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:
Τηλέφωνα: +306972095993
Email: info@rentcar24.gr

ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Tα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνα για την επίλυση οποιονδήποτε προβλημάτων ή διαφορών που μπορεί να προκύψουν.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η χρήση της ιστοσελίδας της Rent24Carrentals επιτρέπεται μόνο για προσωπική χρήση για κράτηση ενοικίασης αυτοκινήτου και απαγορεύεται για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Απαγορεύεται η χρήση της σελίδας μας για παράνομες ενέργειες η/και συναλλαγές.

elGreek